Aanmelden

Wanneer u uzelf of uw kind wil aanmelden voor logopedie, heeft u in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig; wij zijn Direct Toegankelijk. U kunt ons telefonisch (06-23711857) of via e-mail bereiken (info@lydiazwartlogopedie.nl). Zo kunnen wij samen de eerste afspraak inplannen. Mocht u toch liever eerst met arts willen overleggen, dan kunt u altijd uw huisarts raadplegen voor een verwijsbrief. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars, wat inhoudt dat de behandelingen door hen volledig vergoed worden. Cliënten van achttien jaar en ouder moeten wel rekening houden met het verplichte eigen risico.

Eerste afspraak

Voor de eerste afspraak vragen wij u om de verzekeringspas en een identiteitsbewijs mee te nemen, wij zijn verplicht het documentnummer vast te leggen in onze administratie. Aan de hand van uw hulpvraag wordt een aantal vragen gesteld en aanvullend onderzoek kan gestart worden. De volgende stap is het samen opstellen van een behandelplan. 

Bij de eerste afspraak wordt ook de behandelovereenkomst besproken. Het gaat hierbij om toestemming voor het geven van informatie aan derden, afspraken bij verzuim e.d.

Werkwijze

Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten, waarvan 5 minuten gereserveerd is voor administratie. De behandeling zal in de meeste gevallen wekelijks plaatsvinden, bij voorkeur op een vaste tijd. Een andere frequentie is ook mogelijk en in overleg kan de behandeling ook aan huis plaatsvinden. Hier is wel een medische indicatie voor nodig.

Ouders zijn altijd van harte welkom tijdens de behandelingen. In onze praktijkruimte hebben we een groot assortiment aan spelletjes en materialen om met veel plezier aan de ontwikkeling van uw kind bij te dragen. We hopen dat we u kunnen inspireren om thuis op een soortgelijke manier aan de slag te gaan.

Tijdens de behandelingen zullen we samen met u regelmatig evalueren over de voortgang.